Reacties cliënten

“Ik liep al heel lang rond met nieuwe ideeën, maar durfde ze op een of andere manier niet door te voeren. Na een aantal coachingsgesprekken wel!”

“Tijdens een reorganisatie liep ik rond met de vraag: wat wil ik nu? Om erachter te komen wat een reorganisatie met mij doet en waarom ik bepaalde keuzes maak, raadde een collega me aan om met Anoek te gaan praten. Tijdens de gesprekken leerde ik te luisteren naar mijn gevoel en dat heeft me een enorm vertrouwen gegeven. Resultaatgericht als ik ben, vond ik het fijn om in een gering aantal sessies zo veel over mezelf te leren. Inmiddels heb ik een leuke nieuwe functie gevonden en kan ik beter luisteren naar mijn eigen gevoel.”

“Mijn uitstelgedrag leverde mij veel problemen op. Dat zie ik nu wel. Het is zo lekker om dingen niet meer voor me uit te schuiven, maar gewoon op te pakken.”

“Mijn perfectionisme is mij veel waard, maar het was niet meer werkbaar. Door helder te krijgen waar mijn prioriteiten liggen en wat voor mij echt belangrijk is, kan ik nu meer werk (niet helemaal perfect) doen.”

“Anoek liet mij met haar rust, haar open houding en haar humor ervaren dat het helemaal oké is zoals het op dit moment is. Vanuit dat vertrekpunt kon ik verder. Met een directe en inspirerende benadering maakte ze mij bewust van het feit dat ik mezelf vastzette en daardoor verkrampte. Ik vind Anoek een heel fijn mens.”

“Ik voelde steeds dat al mijn energie op was aan het einde van mijn werkdag. Nu begrijp ik hoe dat komt, en vooral: wat ik zelf kan doen om te zorgen dat ik energie over houd.”

“Ik heb helder gekregen waardoor ik elke keer vastloop. Ik kan het nu doorbreken en dat geeft veel energie.”

“Ik heb gewerkt aan competenties: sturen, besluitvaardigheid, overtuigingskracht en leidinggeven. Na de eerste twee gesprekken hadden we de kern te pakken. Daarna was het een kwestie van toepassen. Ik kan nu makkelijker besluiten nemen. Van collega’s hoor ik dat ze me steviger vinden en inspirerend!”

“Ik heb hier veel aan gehad. Het voelt alsof mijn emoties veel meer in proportie zijn. Nog belangrijker is misschien dat ik het geven van mijn mening kan uitstellen. Ik merk dat ik serieuzer word genomen en dat ik de dingen met meer rust en overzicht aanpak.”

“Mijn leidinggevende ziet het ook: ik werk met meer focus, zeg wat ik wil en wat ik kan, en richt me op de zaken waar ik invloed op heb.”

“Ik durf weer echt betrokken te zijn bij mensen, mijn zachte kant te laten zien en zelf ook om hulp te vragen. Bovendien kan ik nu duidelijker mijn grenzen aangeven: gewoon nee zeggen als het nee is. De mensen die ik aanstuur vinden het een enorm verschil. Voor mij voelt het als een opluchting en een belangrijke stap.”

“Vóór de gesprekken had ik vaak moeite om de balans te vinden tussen onafhankelijkheid en afhankelijkheid. Nu kan ik die balans beter vinden en heb ik er zelf meer invloed op. Ik voel me ook een stuk zelfverzekerder binnen het management. Dat komt doordat ik zelfbewuster ben geworden en meer inzicht heb gekregen in mijn stijl van leidinggeven.”