Relatietherapie 'intensief' voor zwaardere relatieproblemen

Speciaal ontworpen voor stellen die te maken hebben met diepgaande relatieproblemen en twijfels over de toekomst van hun relatie.

In 7 stappen weer aandacht en begrip voor elkaar.

Placeholder Image

Intensieve relatietherapie Haarlem

Dit specifieke traject is ontwikkeld voor stellen die te maken hebben met diepgaande relatieproblemen en twijfels over de toekomst van hun relatie. Wanneer jullie behoorlijk vast zitten, moeilijk uit een negatieve spiraal komen en graag jullie patronen willen doorbreken. Als jullie daarentegen meer stabiliteit ervaren en uitdagingen willen aanpakken zonder dat er sprake is van diepgaande problemen, is 'relatietherapie Light' een betere keuze.

Relatietherapie 'intensief' voor zwaardere relatieproblemen

Intensieve relatietherapie kun je het beste vergelijken met een intensieve privétraining voor jullie samen. Het is een combinatie van inzichtgevende gesprekken, praktische oefeningen en duidelijke opdrachten om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Bij intensieve relatietherapie werk ik altijd samen met Max Valenkamp, als duo relatietherapeuten. Dit betekent dat we met z’n tweeën de gesprekken met jullie doen. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen. Met 4 personen is er een andere dynamiek en betere balans. Bovendien bieden we de mogelijkheid aan, om af en toe een individueel gesprek in te plannen met 1 van ons, waarin je de focus meer op individuele zaken legt, zodat in de relatietherapie de focus voornamelijk op de relatie blijft.

Uniek concept

 • Snel inzicht door begeleiding van twee relatietherapeuten
 • In 7 stappen weer aandacht en begrip voor elkaar én zin in elkaar
 • Ook thuis aan de slag met opdrachten en inzicht gevende video’s
 • Jullie hebben beide de mogelijkheid om ook 1 op 1 coaching te doen bij 1 van de twee psychologen

Van jullie vragen we:

 • Dat je bereid bent naar jullie (negatieve) wisselwerking te kijken
 • Dat je bereid bent verwijten, over en weer, los te laten
 • Dat je nieuwsgierig bent naar je eigen pijnpunten
 • Dat je tussen de gesprekken door, actief aan de slag gaat met de opdrachten en met de inzichten uit het gesprek

De gesprekken duren 75 minuten en de kosten voor dit pakket zijn: € 2.000,- exclusief 21% BTW. Het pakket bestaat uit een intakegesprek, 6 vervolggesprekken en opdrachten en video’s voor thuis.

Wie zijn wij

Max en Anoek hebben ieder hun eigen praktijk en bundelen graag hun krachten. Max is van huis uit een bedrijfskundige en een sporter in hart en nieren. Dit kwam mooi samen in zijn studie gezondheidspsychologie. Hij is open-minded, betrokken en praktisch ingesteld. Anoek gebruikt haar ervaring als trainer, psycholoog en relatietherapeut om stellen te ondersteunen, moedig te zijn en zich uit te spreken en open te staan voor elkaar.

Hoe werkt het?

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en brengen we jullie doel (en) in kaart. Afhankelijk van jullie behoeften zullen de 7 stappen aan de orde komen:

 1. Inzicht in gezamenlijke patronen
 2. Inzicht in je behoeften
 3. Dealen met ‘triggers’
 4. Acceptatie
 5. Patronen doorbreken
 6. Verbinding herstellen
 7. Genieten en investeren

De basis voor de relatietherapie is de EFT-methode (Emotionally Focused Therapy). Daarnaast zijn we geschoold en worden we geïnspireerd door andere mensen, zoals Esther PerelJohn en Julie Gottman, Gary Chapman, Marshall Rosenberg en Bert Hellinger.

Contact opnemen

Zicht op je eigen behoeften

Je verbonden voelen

Aandacht & begrip

Erkenning & waardering

“Het zegt toch best veel als je bij een relatietherapeut meer hebt gelachen dan gehuild, ondanks de gevoelige onderwerpen die we hebben aangesneden”