Relatietherapie

De liefde staat centraal. De EFT-methode (Emotionally Focused Therapy) richt zich op de essentie van je relatie. En die essentie blijkt bijna altijd: verbonden willen zijn met je partner en tegelijkertijd jezelf kunnen zijn.

Placeholder Image

Dit bied ik aan:

Relatietherapie light

Speciaal voor stellen die geen zware relatieproblemen hebben en weten dat ze bij elkaar willen blijven. Jullie vinden het belangrijk om tijd in je relatie te investeren, omdat je weet dat een gezonde relatie een goede basis vormt voor andere zaken in je leven. Meestal zijn drie gesprekken voldoende en in principe zijn deze gesprekken alleen met Anoek. Relatietherapie Light kun je inzetten als:

 • je de verschillen in behoeften helder wilt krijgen
 • je de relatie nieuw leven in wilt blazen
 • je een onderwerp wilt bespreken dat moeilijk ligt
 • je steeds terugkerende ergernissen wilt aanpakken
 • je de liefde voor elkaar weer meer wilt voelen

Relatietherapie Intensief

Wanneer jullie behoorlijk vast zitten, moeilijk uit een negatieve spiraal komen en graag jullie patronen willen doorbreken. Bij intensieve relatietherapie werk ik altijd samen met Max Valenkamp, als duo relatietherapeuten. Dit betekent dat we met z’n tweeën de gesprekken met jullie doen. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen. Met 4 personen is er een andere dynamiek en betere balans. Bovendien bieden we de mogelijkheid aan, om af en toe een individueel gesprek in te plannen met 1 van ons, waarin je met individuele zaken aan de slag kunt gaan, zodat in de relatietherapie de focus voornamelijk op de relatie blijft. Het pakket bestaat uit een intakegesprek en 6 vervolgsessies.

Uniek concept

 • Snel inzicht door begeleiding van twee relatietherapeuten
 • In 7 stappen weer aandacht en begrip voor elkaar én zin in elkaar
 • Onlineprogramma Relatiehulp* geeft theoretische basis en houvast
 • Jullie hebben beide de mogelijkheid om je individueel te verdiepen bij 1 van de twee therapeuten

*Onlineprogramma ‘Relatiehulp’ bestaande uit 12 weken lessen en opdrachten; 23 inzicht gevende video’s, digitale reader met artikelen en handvatten. Voor meer info over dit programma kijk op www.relatieverbeteren.nl. Op deze site lees je ook meer over Max Valenkamp.

Van jullie vragen we:

 • dat je bereid bent naar jullie onderliggende patronen te kijken
 • dat je bereid bent verwijten los te laten
 • dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen pijnpunten
 • dat je tussen de gesprekken actief aan de slag gaat met de opdrachten en met de inzichten uit het gesprek

Individuele relatietherapie

Sommige zaken wil je (eerst) alleen onderzoeken.
Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van jaloeziegevoelens die destructief zijn voor de relatie, of wanneer je het erg lastig vindt om helder te krijgen wat jouw behoeften in jullie relatie zijn. Mocht het zo zijn, dat jullie er ook samen mee verder willen, dan kan dat hierna ook. Deze gesprekken zijn alleen met Anoek.

 • Als je helder wilt krijgen wat jij in de relatie belangrijk vindt en wat je daarvoor nodig hebt
 • Als je twijfelt of er nog voldoende is om voor te vechten
 • Als je uit elkaar gaat of al uit elkaar bent en nog last hebt van heftige emoties, onbegrip en veel piekert
 • Als je worstelt met het loslaten van een (ex) geliefde en het je niet lukt om de situatie te accepteren en verder te gaan met je leven

Dicht bij jezelf blijven terwijl je in een liefdesrelatie bent is voor de meeste mensen een uitdaging. Er is een groot verschil tussen jezelf verliezen in elkaar én jezelf overgeven aan elkaar (terwijl je goed contact houdt met je eigen basis!). En hoe doe je dat dan? Jezelf niet wegcijferen, je overgeven aan je geliefde, je gevoelens en behoeften uiten, je partner vertrouwen? Ofwel hoe blijf je dicht bij jezelf in je relatie met je geliefde.

Onlineprogramma

Een afwisselend onlineprogramma, waarmee je zelf aan de slag kunt. Je kunt dit alleen of samen met je partner doen. Gewoon thuis vanaf de bank.

Je ontvangt inzicht gevende video’s een digitale reader met artikelen en handvatten én oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Voor meer info over dit programma kijk op www.relatieverbeteren.nl

Wat zijn de kosten?
Image

Artikel: Door Maud Beucker Andreae voor FD Persoonlijk zaterdag 4 juli 2020

Vrijwel alles heeft onderhoud nodig in het leven. Toch verwachten we van onze relatie dat die vanzelf goed loopt. Maar in elke verbintenis, hoe goed ook, sluipen irritaties, ingeloste verwachtingen en communicatieproblemen.

“Het zegt toch best veel als je bij een relatietherapeut meer hebt gelachen dan gehuild, ondanks de gevoelige onderwerpen die we hebben aangesneden”