Individuele relatietherapie Haarlem

Dicht bij jezelf blijven terwijl je in een liefdesrelatie bent is voor de meeste mensen een uitdaging. Jezelf niet wegcijferen, je overgeven aan je geliefde, je gevoelens en behoeften uiten, je partner vertrouwen. Ofwel hoe blijf je dicht bij jezelf in je relatie met je geliefde?

In enkele sessies help ik je inzicht te krijgen in jezelf en je (ex)partner.

Placeholder Image

Individuele relatietherapie Haarlem

Sommige zaken wil je (eerst) alleen onderzoeken.
 Wanneer je het bijvoorbeeld lastig vindt om helder te krijgen wat jouw behoeften in jullie relatie zijn of hoe je meer kunt genieten van intimiteit en seks. Of wanneer je last hebt van jaloeziegevoelens die destructief zijn voor de relatie, of als je twijfelt of er nog voldoende is om voor te vechten.

Individuele relatietherapie Haarlem, voor wie geschikt?

  • Als je helder wilt krijgen wat jij in de relatie belangrijk vindt en wat je daarvoor nodig hebt
  • Als je moeite hebt met je te verbinden en er helemaal voor te gaan
  • Als je afstand houdt om jezelf te beschermen, terwijl je meer nabijheid zoekt
  • Als je twijfelt of er nog voldoende is om voor te vechten
  • Als je uit elkaar gaat of al uit elkaar bent en nog last hebt van heftige emoties, onbegrip en veel piekert
  • Als je worstelt met het loslaten van een (ex) geliefde en het je niet lukt om de situatie te accepteren en verder te gaan met je leven

Individuele relatietherapie bij Anoek Gerlings: mijn aanpak

Als ervaren relatietherapeut in Haarlem met een achtergrond als psycholoog, bied ik ook individuele relatietherapie aan. Mijn benadering is gericht op het versterken van de persoonlijke basis in liefdesrelaties. Sinds 2006 richt ik me op de essentie van relaties: de wens om verbonden te zijn met je partner en tegelijkertijd trouw te blijven aan jezelf.

Het resultaat: toegenomen zelfvertrouwen, positiever zelfbeeld en versterkte relaties

Na een aantal sessies, vaak al na 3 gesprekken, merken de meeste cliënten dat het hen helpt om inzicht te krijgen in hun eigen aandeel en de wisselwerking met hun (ex)partner beter te gaan begrijpen. Na bewustwording en inzicht, volgt keuzen maken. Wat wil ik zo houden en versterken? Wat wil ik accepteren? En wat wil ik veranderen en hoe ga ik daar stappen in zetten? In de gesprekken ondersteun ik je bij dit ophelderingsproces en ook bij het daadwerkelijk veranderen van je gedrag.

Hoe werkt het?

Individuele relatietherapie helpt je te onderzoeken hoe het zit met je eigen gedachten, gevoelens, gedrag, overtuigingen en behoeften. Doordat je met je eigen aandeel aan de slag gaat, krijg je het gevoel van regie weer terug. En dat is wel zo prettig. Wat wil ik? Wat kan ik in deze relatie? Welke eerste stap ga ik zetten?
Mocht het zo zijn, dat jullie er ook samen mee verder willen, dan kan dat na de individuele gesprekken.

Contact opnemen

Zicht op jouw behoeften & gevoelens

Eigen basis op orde en van daaruit verbinden

Regie ervaren in wat jij wilt in een relatie

Uiten van je gevoelens en duidelijk zijn

“Ik kan weer met een frisse blik naar mezelf en mijn relatie kijken en nu met meer begrip en acceptatie. Ik voelde me al snel op mijn gemak om alles met je te delen.”