Herstellen na ontrouw: therapie na vreemdgaan

Herstel na ontrouw begint bij jou. Waarom is dit gebeurd en wat betekent het voor mij en ons? 

In 7 gesprekken help ik je om grip te krijgen op de situatie, je emoties te verwerken en je behoeften helder te krijgen met betrekking tot je partner.

Placeholder Image

Herstellen na ontrouw: therapie na vreemdgaan Haarlem

Je zit in een rollercoaster aan emoties. Je bent allebei van slag en druk met je eigen gevoelens. Je bent op zoek naar houvast en een manier om staande te blijven, terwijl je ook wilt onderzoeken of en hoe jullie samen verder kunnen. Juist in deze fase kan therapie na vreemdgaan een waardevolle steun zijn. Ik sta klaar om je te begeleiden in zowel de zoektocht als het herstelproces.

Therapie na vreemdgaan bij Anoek Gerlings

Mijn aanpak biedt structuur, houvast en hoop, en dat is precies wat je nu nodig hebt. Met aandacht voor de unieke processen die jullie doormaken, wil ik benadrukken: er is hoop! Herstel na ontrouw vergt veel van zowel jou als jullie relatie. Hoe navigeer je door de warboel aan emoties, de machteloosheid, soms fysieke pijn en de pure paniek? Is het mogelijk om de relatie (ooit) te herstellen? Kun je het een plek geven?

Met meer dan 13 jaar ervaring als psycholoog en relatietherapeut, heb ik me sinds 2011 gespecialiseerd in therapie na vreemdgaan. In mijn praktijk in Haarlem heb ik al vele honderden stellen succesvol begeleid. Mijn missie is helder: zoveel mogelijk mensen helpen om hun relatie te verbeteren na ontrouw.

Hoe werkt dit traject?

Herstellen van ontrouw is grotendeels een individueel proces. Daarom beginnen de gesprekken in eerste instantie met jou en (nog) niet met je partner.

In het eerste en tweede gesprek richten we ons op orde scheppen. Er is veel gebeurd en het helpt om hier weer wat grip op te krijgen. Gesprek drie en vier staan in het teken van verwerking. Voor diegene die bedrogen is, gaat het veelal om verdriet, boosheid, angst en jaloezie. Voor diegene die vreemdgegaan is speelt schuld en schaamte vaak een belangrijke rol. In gesprek 5 en 6 komt er aandacht voor je eigen behoefte in de relatie. Wat zijn je wensen en grenzen? Het zevende gesprek gaat over het herstellen van vertrouwen.

Herstellen na ontrouw: therapie na vreemdgaan, voor wie?

Dit traject is ontwikkeld voor zowel degene die bedrogen is als degene die vreemdgegaan is. Je hoeft het traject niet gezamenlijk te volgen; jouw deelname is gebaseerd op jouw persoonlijke behoeften. Er zijn wel extra gesprekken met je partner mogelijk in te boeken.

Herstellen na ontrouw: kansen voor groei en herstel

Ontrouw is een aanzienlijke uitdaging voor je relatie. Dit 7-sessie traject biedt emotioneel herstel, vernieuwing van jullie band en kansen voor individuele groei.

Het traject opent de deur naar bewuste keuzes voor de toekomst, of dit nu een verdieping van de relatie is of een weloverwogen besluit om uit elkaar te gaan.
Contact opnemen

Podcastaflevering Psychologie Magazine:

Verder na vreemdgaan? 5 stellingen ontkracht.

Klik hier om de podcast te luisteren

Interview Anoek: Belazerd, bedrogen maar wel willen blijven – hoe dan?
Carlien Schafthuizen voor &C tijdschrift

Lees het hele artikel

 

“Ik heb hier veel aan gehad, het voelt alsof mijn emoties veel meer in proportie zijn. Je hebt een opbouwende visie, positiviteit en een goede intuïtie”