Relatietherapie Haarlem

Onze aanpak, gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen Emotionally Focused Therapy (EFT)-methode, richt zich op de essentie van relaties: het verlangen naar verbondenheid met je partner en de vrijheid om jezelf te kunnen zijn.

Herontdek de liefde en versterk je relatie in slechts 3 sessies.

Placeholder Image

Relatietherapie Haarlem: doorbreek patronen en herontdek de liefde

Jullie zijn gek op elkaar, maar in iedere relaties ontstaan uitdagingen. Of het nu gaat om vastlopen, minder intimiteit of worstelen met communicatie, onze aanpak gaat jullie verder helpen. Samen werken we aan helderheid, vernieuwing en het herontdekken van jullie liefde. Vaak ervaren stellen al binnen 3 sessies aanzienlijke verbeteringen.

Wanneer er sprake is van zware problemen waarbij je niet zeker weet hoe en of je er nog wel uit kunt komen, raden we je aan voor een intensiever traject te kiezen. 

Relatietherapie Haarlem 'Light', voor wie geschikt?

Speciaal voor stellen die geen zware relatieproblemen hebben en weten dat ze bij elkaar willen blijven. Jullie vinden het belangrijk om tijd in je relatie te investeren, omdat een gezonde relatie een goede basis vormt voor andere zaken in je leven. Meestal zijn drie gesprekken voldoende waarin jullie begeleid worden door Anoek.

Relatietherapie Light kun je inzetten als:

  • Je de verschillen in behoeften helder wilt krijgen
  • Je de relatie nieuw leven in wilt blazen
  • Je een onderwerp wilt bespreken dat moeilijk ligt
  • Je steeds terugkerende ergernissen wilt aanpakken
  • Je de liefde voor elkaar weer meer wilt voelen

Hoe werkt het?

Rammelende communicatie, verwijten en onbegrip zijn niet de kern van het probleem, maar een symptoom. We gaan ons richten op de essentie van jullie relatie: de emotionele band. Daarbij maken we gebruik van de 7 stappen en brengen we in kaart, waar jullie extra aandacht aan willen besteden. Dat kan 1 stap zijn, of meerdere stappen. Na 3 gesprekken besluiten jullie of je tevreden bent met het resultaat, of dat er meer nodig is.

De meeste mensen bereiken resultaat op onderstaande gebieden:

  • Aandacht en begrip voor elkaar. Je voelt je gezien, geliefd, begrepen en gewaardeerd. Je doet moeite voor elkaar en voor jullie relatie.
  • Zin in elkaar. Je hebt zin om elkaar vast te houden, aan te raken en te vrijen met elkaar. Je ontdekt de verschillen in jullie behoeften, zodat je daar mee kan omgaan.
  • Plezier & ontspanning. Het is gezellig om samen te zijn, je kan weer lachen met elkaar en maakt plezier
  • Praten zonder ruzie en stress. Je hoeft het niet overal over eens te zijn, maar je stopt er energie in om je partner te begrijpen. Praten over moeilijke dingen gaat makkelijker. Je doorbreekt samen de vicieuze cirkel.

Contact

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en brengen we in kaart aan welke van de 7 stappen jullie aandacht willen besteden. Dit kan gaan om moeilijke gespreksonderwerpen, het uiten van behoeften en gevoelens, of het onderzoeken van de invloed van jullie gezin van herkomst op de relatie. We zetten hier direct stappen, en met opdrachten thuis, zoals een podcast beluisteren of een gesprek voeren, kunnen jullie ook zelf aan de slag.

De basis voor de relatietherapie is de EFT-methode (Emotionally Focused Therapy). Daarnaast zijn we geschoold en worden we geïnspireerd door andere mensen, zoals Esther Perel, John en Julie Gottman, Gary Chapman, Marshall Rosenberg en Bert Hellinger.

Sommige zaken wil je (eerst) alleen onderzoeken

Sommige zaken wil je (eerst) alleen onderzoeken.
Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van jaloeziegevoelens die destructief zijn voor de relatie, of wanneer je het erg lastig vindt om helder te krijgen wat jouw behoeften in jullie relatie zijn. Mocht het zo zijn, dat jullie er ook samen mee verder willen, dan kan dat na de individuele relatietherapie.

Contact opnemen

Zicht op je eigen behoeften

Je verbonden voelen

Aandacht & begrip

Erkenning & waardering

“Het zegt toch best veel als je bij een relatietherapeut meer hebt gelachen dan gehuild, ondanks de gevoelige onderwerpen die we hebben aangesneden”